0 bewaardZeeVanNamen
mooi:
2015
stemmen

Stoere en hippe meisjesnaam, twee lettergrepen: Loïs

Meer stoere en hippe meisjesnamen..

Bijbelse betekenis

Loïs (Lois) komt voor in de Bijbel en betekent "beter".

In Nederland is Loïs nu een vrij populaire naam. In de VS daarentegen was de begin-midden vorige eeuw Loïs véél populairder dan nu (een grafiek daarvan vind je onderaan deze pagina).

Alternatieven en suggesties bij Loïs: Laïs, Loes, Loïn, Lois, Loisa, Loïsa, Loïse, Louise, Louïse, Lous, Loys, Moïs ... meer ›

Loïs is op het moment een populaire meisjesnaam. In totaal werden vorig jaar 369 kinderen Loïs genoemd, dat is een sterke toename ten opzichte van 2012.

Geboortekaartjes?Gratis proefdruk bij Kaartje2go

Twijfel je tussen Loïs en een andere naam?

plaats je eigen enquête

Meisjesnamen beginnend met:

L..Lo..Loï..Loïs..

Eindigend op:

..oïs..ïs  of   L...s

Tip
: Twee of meer namen? Let op dat de eerste letters samen niet een onhandige betekenis hebben. Denk aan Zoe Anna Kathelijne.

meer tips

Ik heet Loïs en...

Ik heet Loïs, mijn moeder kwam op mijn naam. Ik weet dat mijn naam uit Griekenland komt en volgens mij is de betekenis iets van stoer ofzo. Geen flauw idee
Ik vind mijn naam een best mooie naam maar vroeger had ik wel eens problemen dat mensen me Lois noemde. Ook als je dan een sleutelhanger ofzo ziet hangen, is dat meestal met Lois als die er al tussen hangt.
hoi ik heet Loïs ik vind dit een leuke naam en ik word vaak lo genoemd ik hou van deze naam en ik vind het niet erg dat ik zo genoemd ben ik ben 10 ik ben blijven zitten dus zit ik in groep 6 maar ja zo gaat het leven
Ik heet ook loïs maar vaak zeggen mensen loies of loisa en andere maar het is wel leuke naam
ja het is een leuke naam en ik ben blij dat ik deze naam heb gekregen heel erg leuk de genen die deze naam grijgt of heeft een leuke naam van loÏs
Ik heet Loïs en ik ben eigenlijk wel blij met m'n naam. Klinkt best wel stoer... Maar het is wel een irritant dat mensen die de naam niet kennen, het meestal verkeerd uitspreken.
Ik heet Loïs en ben blij met mijn naam. Klinkt lekker stoer en lief tegelijk. Geen enkel probleem met de trema, vind het ook wel weer speciaal aan mijn naam. Mijn vriendinnen noemen mij vaak Lo of Lootje, prima;-)
Ik heet Loïs en ik vind het een leuk naam. Ik ben er trots op, alleen is het wel jammer dat er zo veel mensen zijn die moeite hebben met het uitspreken. Je bent mensen constant aan het verbeteren en dat kan vervelend zijn.
Ik heet Loïs en ik ben er blij mee; het is inderdaad tijdloos maar tegelijk had ik ook wel een wat langere naam gewild. De 2 puntjes zijn af en toe niet zo praktisch maar maakt de naam ook wel weer speciaal :)
Al voordat ik zwanger was hoorde ik deze naam en heb hem altijd in gedachten gehouden. Nu is ons dochtertje geboren en hebben we haar Loïs genoemd. Ik vind het een hele leuke stoere lieve en sierlijke naam. Ik vind het door de puntjes op de i heel logisch dat je Loo-is zegt, maar ik had nooit verwacht dat zoveel mensen daar moeite mee hebben. Je hoort vaak Loojs, Loe-is, Lo-ies, Louise. Maar ik verbeter mensen gewoon, zodat ze echt Loïs zeggen, wat dat vind ik het mooiste!
ik heet zelf lois ik ben erg blij met deze naam de naam is vooral stoer en is ook wel orgineel. groetjes lois
Hoi ik het Loïs het is een leuke naam je krijgt alleen wel vaak de bijnaam lopis. Maar dat is ook wel grappig
Ik heet Loïs en ik vond het altijd heel leuk dat ik nooit iemand kende met dezelfde naam als ik, helaas is dat nu de laatste tijd drastisch veranderd en dat vind ik serieus jammer :') Ook wel balen dat anderen het verkeerd uitspreken of schrijven, kan heel erg vervelend zijn.
Een toffe naam ik ben echt blij met mijn naam! Alleen sommige mensen weten niet hoe je het uitspreekt of weten niet hoe je het schrijft maar dat vind ik helemaal niet erg! Want dat vind ik heel special!!!
ik vind het een heel leuke naam, alleen het is best vervelnd dat veel mensen het uitspreken als loojs.
Ik vind de naam Loïs echt mooi,speciaal en een unieke naam.

Reageer!Wordt niet op de site getoond of ergens anders voor gebruikt.

Let op je taalgebruik en hou het netjes: gebruik geen schuttingtaal, grove, discriminerende of kwetsende termen, of anderszins onbetamelijke taal. Onderbouw je mening; het liefst zien we inhoudelijke reacties. Wees altijd beleefd en redelijk in je bewoordingen, ook - vooral - als je een naam niet mooi vindt. Gebruik geen stigmatiserende of kleinerende bewoordingen. Commentaren die hieraan niet voldoen worden verwijderd.

Van ouders die Loïs kozen:

Loïs en Nova heten de meiden. Kort, krachtig en toch vrouwelijk voor later!
Kort, stoer!
Een stoere maar toch ook lieve, kort maar krachtige meisjesnaam :)
meer namen die door ouders gekozen zijn

Waardering van Loïs

Mooi!
2015
stemmen
Nee..
584
stemmen
Vind je Loïs mooi?

Bewaard

Loïs is door 2766 personen bewaard.

Populariteit van Loïs in Nederland

Hoeveel meisjes zijn in Nederland de afgelopen jaren Loïs genoemd:

249
2012
241
2013
277
2014
283
2015
291
2016
315
2017
286
2018
334
2019
322
2020
369
2021
De naam Loïs is gemiddeld over de afgelopen jaren populairder geworden.
Bron: SVB (vanaf 2017 worden alleen nog namen gepubliceerd die minstens 25 keer zijn gekozen).

Amerika, de afgelopen 100+ jaar

Loïs, in procenten van totaal aantal meisjesnamen per jaar