0 bewaardZeeVanNamen

Inspiratie voor meisjesnamen

Meer inspiratie

...en nog meer

Zin om meer over namen te lezen? Hier vind je al ons leesvoer. Bijvoorbeeld over Bijbelse jongensnamen, over dertig klassieke jongensnamen én alternatieven, sterke groeiers van de afgelopen jaren, of Ierse namen

Geef je mening!

Ben je tevreden met je eigen naam? Vind je dat jongensnamen altijd stoer moeten zijn? Houd je van namen met een Engelse uitspraak? Geef je je kinderen meer dan één voornaam? Laat het ons weten!

Regelmatig enkele namen in je mail?

Schrijf je in en wij sturen je wekelijks een mail met een handvol willekeurige namen.

Ben je geen robot? Wat is de laatste dag van het weekeinde:

Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.

Zomaar een naam...

Jente
ja
31
nee
15

Onze zoon van 9 jaar heet Jente. We vinden het een mooie stoere naam. We hebben nog nooit de reactie gehad dat het een meisjesnaam is. Het kan gewoon voor allebei. Jente voor een jongen en Yenthe voor een meisje. Hij is er zelf blij mee. Lekker originele naam!
23 januari 2018

Jente is een mooie oud-friese jongensnaam, meerdere generaties al in de familie. Inderdaad afgeleid van Johannes. Sinds de Scandinavische namen-trend die in Nederland heerst ook sinds een jaar of 10-15 populair als meisjesnaam.
19 oktober 2020

Zomaar een naam...

Jouk
ja
12
nee
3

Leuke naam :-)
26 november 2018

Zomaar een naam...

Dané
ja
258
nee
34

Onze dochter (2) heet Dané. Nog steeds verliefd op haar naam! Nu baby 2 onderweg is hebben we de grootste moeite om een naam te vinden waar we net zo overtuigd van zijn.
26 november 2020